WATCH AND DO IT YOURSELF –
FIGYELD MEG ÉS CSINÁLD MAGAD

 

rald Ubassy Útmutatásai

Manapság, amikor a laboratóriumi munkafolyamatok meghatározó részét a digitális feladatok teszik ki, meglepőnek tűnhet egy rétegezésről szóló könyv, de addig is, amíg várjuk, hogy a gépesített szerszámunk elkészítsen egy finoman rétegezett, számos különböző színben pompázó fogat, szerettem volna megismertetni Önöket az én rétegezési technikámmal.

E könyv célja nem az, hogy elmagyarázzam Önöknek a munkafilozófiámat; arra már módom nyílt a „Tricks and Hints” (Tippek és trükkök) című tanulmányom megírása során. Ellenkezőleg: ez a könyv az említett tanulmány logikai folytatása, a „Tippek és trükkök a gyakorlatban”.

A megfigyelésről szerettem volna könyvet írni, amely kizárólag fotókból áll, ily módon adva ötleteket a – természetben előforduló változatosságnak megfelelően – teljesen különböző formájú, transzlucenciájú, opacitású és korú fogak rétegezéséhez.

Így tehát az olvasó rátalálhat néhány hasznos megoldásra, amelyet bevezethet a mindennapi munkájába. Egyszerűen csak az alapszíneket kell megváltoztatnia, így az Ön munkája lényegesen könnyebbé válik.

Ez a kiadvány elsősorban az Ivoclar Vivadent által gyártott E.max kerámiák számos felhasználójának lesz hasznos, de érdekes lehet a más kerámia anyagokkal dolgozó fogtechnikusok számára is. A rétegezés logikája ugyanaz, bármilyen anyaggal dolgozzunk is. Célom volt, hogy minden fogat színmintával együtt mutassunk be; ez lehetővé teszi az olvasó számára, hogy elképzelje a választott anyagok színét és transzlucenciáját is.

A könyvben e – 14 nyelvre lefordított – bevezetőn kívül más szöveget nem talál. A rétegezés szakaszain az alkalmazott anyagok fotói kalauzolják majd végig (amelyeket a jobb megkülönböztethetőség, és ezáltal a könnyebb érthetőség kedvéért kiszíneztünk), amelyek pontosan követik a fogászati rétegezés szakaszainak kronológiai sorrendjét.

 

FIGYELJ ÉS RÉTEGEZZ!

A fogak többsége egyszerű biszkvit égetéssel készült, de emellett számos más típusú égetés is alkalmazható. Csak kövesse a rétegezési szakaszok sorrendjét.

Ma már általában préselt, cirkonból készült, kizárólag kerámia koronákat rétegezek; a rétegezés azonban a fémkerámia technika alkalmazása esetén sem változik.

Nincs más hátra, mint hogy minden jót és hasznos nézelődést kívánjak:

GÉRALD UBASSY

Most egyből megveheti Webáruházunkban Gérald Ubassy könyvét!

X