Dekema – a minőség szinonimája!

Ez a név összefort a minőséggel az évek folyamán. Sok fogtechnikus számára presztízs, hogy Dekema porcelánégető kemencével dolgozzon. Nem véletlenül! Az évek során olyan műszaki fejlesztéseket végzett a cég, amelyre méltán figyelt oda a fogtechnikus társadalom.

A kemencék letisztult külső megjelenése egyszerre nyújt magabiztosságot és árgondolt belső megoldást sejtet. Nincsenek rajta felesleges funkciók ( tv, fotonézegetés stb.), “csak” azt tudja, amit egy porcelánégetőtől elvár az ember, de azt nagyon, profeszzionálisan.

A Dekema vezette be elsőként a kompresszor nélküli préselési lehetőséget és a Dekema odotta meg elsőként a körhíd préselésének, sokáig megoldhatatlannak tűnő problémáját Press-i-Ddent  nevű kemencéjével. Az elv megszületésének egy egyszerű tv-s vetélkedőműsor szolgáltatta az alapját, ahol a feladat az volt, hogy helyezzenek egy kamiont úgy rá vizespoharakra, hogy azok ne törjenek össze. A megoldás elképesztően egyszerű volt (mint mindig), a művelet végrehajtásának kulcsa az idő. Lassan, fokozatosan kell a terhelésnek áttevődnie a poharakra és akkor nem törnek össze! Ebből az elvből kiindulva a  Press-i-Ddent  úgy préseli a felső plattformnak neki a présdugattyút, hogy közben egy elektronika figyeli, hogy az anyagot a következő 30 másodpercen belül lehet e még tovább, fokozatosan megnövekedett lassú erővel préselni. Amennyiben az elektronika azt jelzi a vezérlőnek, hogy még préselhető az anyag, akkor a kemence présel, amikor azt jelzi vissza, hogy a következő 30 másodpercen  belül már nem préselhető össze még nagyobb erővel sem az objektum, akkor jelzi a folyamt végét,

A Dekema fejlesztő mérnökei és tulajdonosai megszállott módon keresik a további lehetőségeket a tökéletes megoldások felé és ez a záloga a hosszú ideje és kitartóan magas színvonalnak.

A DEKEMA® által gyártott AUSTROMAT μSiC® szinterkemence három db. szilíciumkarbid fűtőelemmel szerelt, melyek egészen 1600°C-ig fűtenek. A fűtőelemek robusztus kivitelükkel és hosszú élettartamukkal tűnnek ki. A hengeres kemenceteret alulról egy vibrációmentes lift zárja le. Az AUSTROMAT μSiC® kemence valamennyi alkatrésze nagytisztaságú anyagokból készült, és rendkívül egyenletes hőmérséklet-eloszlást valamint tiszta belső légkört biztosít. A hőmérséklet beállítását és ellenőrzését két Platina/Platina-Ródium termoelem garantálja. A többrétegű szigetelt asztalon több szintben akár 15 cm-es magasságig és akár 10 cm-es ármérőben is elhelyezhetők munkadarabok. Így több mint 80 egység szinterezésére van lehetőség. Egy fogóval (opcionális) történő biztonságos ki- és berakáshoz a szinterhéjakat oldalsó nyílásokkal látták el. A DEKEMA® hagyományos kerámiakemencéiben már jól bevált AUTODRY-System egyrészt már 50°C-tól precíz szárítást biztosít, másrészt szavatolja a munkadarabok gyors és célzott 1000°C alá történő hűtését. Ennek köszönhetően, az alkalmazott anyag függvényében az eddigi szinterezési idők akár 70%-kal is rövidíthetők.

Az USB-terminálon található központi kijelző az elmentett 10 program kiválasztására szolgál, és az éppen futó program állapotáról is tájékoztat. A programok az USB-terminálról egyszerű gombnyomással indíthatók.

A programok futás közben is módosíthatók egy web böngészőn keresztül. Ehhez elegendő egy JAVA™-s böngésző, ami egy szabadon beállítható IP-címen keresztül kapcsolatot tud teremteni az AUSTROMAT μSiC®-kel. Egy jelszó által védett tartomány számos lehetőséget nyújt az elmentett programok PC-n vagy MAC-en történő igény szerinti kiegészítéséhez vagy módosításához. A teljes mértékben szabad programozásnak köszönhetően az egyes programlépések sorrendje tetszőlegesen változtatható. Az AUSTROMAT μSiC® rendszer már meglévő programjai változtatás nélkül átvehetők. Az AUSTROMAT μSiC® hálózatra kapcsolása például lehetővé teszi a rendszer online ellenőrzését, vagy a kemence szoftverének internetes frissítését. Az USB-porton keresztül készíthetünk biztonsági másolatot és helyreállító állományt is, ami megbízhatóan véd az adatvesztéstől. Az égető programokat USB-bemeneten keresztül be- és letölthetjük. A programok lefutásáról jelentést kérhetünk egy USB-memóriára vagy FTP-n keresztül online is lekérdezhetjük.

Az AUSTROMAT μSiC® automatikusan felismeri a rendelkezésre álló csatlakozási feszültséget és szabványos konnektorról működtethető.

A szinterezési ciklusok 90 percre történő rövidítésével, és a gyártási biztonságának növelésével az AUSTROMAT baSiC® egyaránt ideális kiegészítője a kis frézgépeknek és a nagyobb frézközpontoknak.

A max. 2 kW-os alacsony teljesítményfelvétel, a szinterezési ciklusok rövidítése, és az AUSTROMAT μSiC® óriási kapacitása lehetővé teszik a termelékenység növelését, és egyúttal gyártási biztonságot is növeli.


AUSTROMAT®
μSiC
®

Érték tartomány Lépcső Mértékegység/Leírás
Kemencetér hőmérséklete 50 – 1600 1  °C
Liftpozíció 0 – 9 1  Nyitott állástól zárásig
Idő 1 – 64000 1  másodperc
Hangjel 1 – 9 1  Hangok száma
Hőmérsékletváltozás sebessége 1 – 100 * 1  °C/min
Idővezérelt hőmérsékletállítás 50 – 1600 1  °C/időintervallum
Idővezérelt liftmozgatás 1 – 9 1  Liftpozíció/időintervallum
AutoDry (szárítás) 50 – 1000 1  °C
… és még sok más    Egyedileg beállítható

 * a kemence hőmérsékletének függvényében


Setup: mértékegységek, nyelv, dátum, idő, képernyőbeállítások, hálózat, általános kód, kemence elnevezése, akusztikus jel, szárítási hőmérséklet, fűtési beállítások, liftbeállítások, ellenőrzőprogram, oxidáció, hőmérsékletkalibrálás, nyomtatás, minőségirányítás, diagnózis adatok, Login-adatok, Biztonsági másoltat/Helyreállítás, és sok más egyéb.

DEKEMA® AutoDry®: a munkadarab felszíni hőmérsékletmérését szimulálja, és a vibrációmentes lift mozgatásával állítja a munkadarab és a kemence közti távolságot, amivel precízen szabályozza a szárítást és a lehűtést.

Automatikus önellenőrzés. A program lefutása során beépített tesztprogramok állandóan ellenőrzik a hőmérsékletet.

Ellenőrző program: a karbantartási időközök meghatározásához a rendszer minden elemébe integráltunk egy diagnosztizáló programot.

Hálózat: JAVA™ technológia az IE6, Firefox, Opera, Safari, stb. böngészőkön keresztül támogatja a vezetéken történő beállításokat automatikus IP-címmel (DHCP); FTP kliens/Szerver; OPC Szerver támogatás, X-DREAM ®

Csatlakozások: USB és Ethernet (RJ45)

Szállítás tartalma: AUSTROMAT® μSiC®, többelemes szigetelt asztal, USB-terminál, használati utasítás

Műszaki adatok: 100-240 V / 50-60 Hz, max. 2000 W (beállítható)

Méretek: 42 cm x 98 cm x 60 cm (szélesség x magasság x mélység), kb. 75 kg


 AUSTROMAT®
μSiC
®

 

Magas hőmérsékletű kalibráló bőrönd: a külső, platina/platina-ródium anyagú termoelemet a szigetelésen vezetjük át, ami a két kiegyenlítő vezetéken keresztül lehetőséget biztosít a külső hőmérsékletmérésre. A berendezéssel együtt leszállított mérőkészülék hivatalosan kalibrált. A Setup menü már tartalmazza a kalibráló rutinokat. A magas hőmérsékletű AUSTROMAT® μSiC® szinterkemencében uralkodó hőmérséklet egyszerűen és gyorsan mérhető.

Szinter segédanyagok: a főként Al2O3 anyagú DEKEMA® szinter segédanyag tiszta légkört biztosít a kemencében, ami különösen a magas hőmérsékleteknél fontos. A lapok és a gyűrűk formája a magas hőmérsékleti gradiensek melletti tartósságot és szilárdságot szolgálja.

Fogó: a gyűrűk oldalsó nyílásai lehetőséget biztosítanak arra, hogy az opcionálisan rendelhető fogóval a lap alá nyúljunk, és a magas hőmérsékletű kemencébe az anyagokat egyszerűen ki- és berakjuk

A 15cm-es teljes rakásolási magasságot több szintre oszthatjuk. Biztonsági okokból javasoljuk, hogy egyszerre csak egy szintet emeljen meg.

Az USB-terminálon található központi kijelző az elmentett 10 program kiválasztására szolgál, és az éppen futó program állapotáról is tájékoztat. A programok az USB-terminálról egyszerű gombnyomással indíthatók.

AUSTROMAT baSiC®

DEKEMA® által gyártott AUSTROMAT baSiC® magas hőmérsékletű kemence két db. szilíciumkarbid fűtőelemmel szerelt, melyek a szinter hőmérséklettől egészen 1560°C-ig fűtenek. A fűtőelemek robusztus kivitelükkel és hosszú élettartamukkal tűnnek ki. A két részre osztott égetőkamra alsó terébe egy fiók segítségével, kézi erővel toljuk be, illetve húzzuk ki a munkadarabokat. A lift csak lezárt fiókállás mellett kapcsolhatja össze, ill. választhatja szét a kemencetér két felét. Az AUSTROMAT baSiC® kemence valamennyi alkatrésze nagytisztaságú anyagokból készült, és rendkívül egyenletes hőmérséklet-eloszlást biztosít, anélkül, hogy a szinterezett munkadarabokon elszíneződést okozna. A hőmérséklet beállítását és ellenőrzését két Platina/Platina-Ródium termoelem garantálja. A szinter platformon kb. 25 egység kaphat helyet. A DEKEMA®hagyományos kerámiakemencéiben már jól bevált AUTODRY-System az AUSTROMAT® baSiC® kemencében is már 80°C-tól gondoskodik a precíz szárításról, másrészt a szinterezett munkadarabok igen gyors és célzott lehűtését szavatolja. Az alkalmazott anyagoktól függően ennek a megoldásnak köszönhetően az eddigi szinterezési időket – a hűtést is beleértve – akár 90 percre is le lehet szorítani. A megfelelő programokat vagy már gyárilag előprogramozzuk, vagy egyszerűen letölthetők az interneten keresztül a DEKEMA® adatbankjából. Az AUSTROMAT baSiC® kis helyigényét kompakt felépítés és a szendvicsszerkezetű szigetelés teszi lehetővé.

Az USB-terminálon található központi kijelző az elmentett 10 program kiválasztására szolgál, és az éppen futó program állapotáról is tájékoztat. A programok az USB-terminálról egyszerű gombnyomással indíthatók.

A programok futás közben is módosíthatók egy web böngészőn keresztül. Ehhez elegendő egy JAVA™-s böngésző, ami egy szabadon beállítható IP-címen keresztül kapcsolatot tud teremteni az AUSTROMAT baSiC®-kel. Egy jelszó által védett tartomány számos lehetőséget nyújt az elmentett programok PC-n vagy MAC-en történő igény szerinti kiegészítéséhez vagy módosításához. A teljes mértékben szabad programozásnak köszönhetően az egyes programlépések sorrendje tetszőlegesen változtatható. Az AUSTROMAT® μSiC®rendszer már meglévő programjai változtatás nélkül átvehetők. Az AUSTROMAT baSiC® hálózatra kapcsolása például lehetővé teszi a rendszer online ellenőrzését, vagy a kemence szoftverének internetes frissítését. Az USB-porton keresztül készíthetünk biztonsági másolatot és egy helyreállító fájlt is készíthetünk, ami megbízhatóan véd az adatvesztéstől. Az égető programokat USB-bemeneten keresztül be- és letölthetjük. A programok lefutásáról jelentést kérhetünk egy USB-memóriára vagy FTP-n keresztül online is lekérdezhetjük. A jelentések készítése még egyszerűbben történik az ingyenes X-DREAM® kiegészítő programmal, amely internetkapcsolaton keresztül akár 3 email címre is megküldi a jelentést.

Az AUSTROMAT baSiC® automatikusan felismeri a rendelkezésre álló csatlakozási feszültséget és szabványos konnektorról működtethető. A szinterezési ciklusok 90 percre történő rövidítésével, és a gyártási biztonságának növelésével az AUSTROMAT baSiC® egyaránt ideális kiegészítője a kis frézgépeknek és a nagyobb frézközpontoknak.


Setup: mértékegységek, nyelv, dátum, idő, képernyőbeállítások, hálózat, általános kód, kemence elnevezése, akusztikus jel, szárítási hőmérséklet, fűtési beállítások, liftbeállítások, ellenőrzőprogram, oxidáció, hőmérsékletkalibrálás, nyomtatás, minőségirányítás, diagnózis adatok, Login-adatok, Biztonsági másoltat/Helyreállítás, és sok más egyéb.

DEKEMA® AutoDry®a munkadarab felszíni hőmérsékletmérését szimulálja, és a vibrációmentes lift mozgatásával állítja a munkadarab és a kemence közti távolságot, amivel precízen szabályozza a szárítást és a lehűtést.

Automatikus önellenőrzés. A program lefutása során beépített tesztprogramok állandóan ellenőrzik a hőmérsékletet.

Ellenőrző program: a karbantartási időközök meghatározásához a rendszer minden elemébe integráltunk egy diagnosztizáló programot.

Hálózat: JAVA™ technológia az IE8, Firefox, Opera, Safari, stb. böngészőkön keresztül támogatja a vezetéken történő beállításokat automatikus IP-címmel (DHCP); FTP kliens/Szerver; OPC Szerver támogatás, X-DREAM®

Csatlakozások: USB és Ethernet (RJ45)

Szállítás tartalma: AUSTROMAT® baSiC®, USB-terminál, használati utasítás

Műszaki adatok: 100-240 V / 50-60 Hz, max. 2000 W (beállítható)

Méretek: 55 cm x 51 cm x 45 cm (szélesség x magasság x mélység), kb. 45 kg


AUSTROMAT baSiC®

• Magas hőmérsékletű kemence fogászati kerámiák szinterezéséhez
• Hőmérsékleti tartomány 50°C-tól 1560°C-ig
• SiC-fűtőelemek
• Nincs elszíneződés
• Nincs szennyeződés
• Energiatakarékos
• Szóló  koronák szinterezése 90 perc alatt, hűtéssel együtt* 
• Korlátlan programozási lehetőségek web böngészőn keresztül
• 100 tárhely, mindegyikben 10 programhely
• AutoDry®-rendszer
• Alumínium ház, ezüstszínű eloxált
• Kis helyigény ( kb. 55cm x 51cm x 45cm )

*Kérjük, vegye figyelembe az anyagok gyártóinak korlátozásait

AUSTROMAT® 624 – Kerámiaégető Kemence

Vákuumos kerámiaégető kemence

 • Kiváló égetési eredmények
 • Áttekinthető programvezérlés (200 program)
 • Egyszerű programbevitel
 • Nagy, karcolásbiztos, üveg érintőképernyő
 • USB interfész – az egyszerű adatátvitel érdekében
 • Szoftverfrissítés vagy -kezelés PC-egérrel
 • Autodry® – a célzott szárítás és pontos hűtés érdekében

Opciók

 • Kapcsolódási lehetőség a DEKEMA® internet adatbankhoz
 • Hálózat: számítógépről (PC vagy MAC) történő kezelés JAVA TM internet böngészőn (Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari stb.) keresztüli kezeléshez; kábellel kapcsolódó, automatikus IP-címmel rendelkező készülékek támogatás (DHCP); FTP Client/Server; X-DREA M®; OPC Server
 • Kezelés iPOD® touch, iPhone® vagy iPad-ró
 • Átfogó minőségbiztosítási lehetőségek

DEKEMA® Autodry®

Az égetendő objektumon szimulálja a hőmérsékletmérést, és a pontos szárítási és hűtési fázisok érdekében vibrációmentes lift segítségével automatikusan szabályozza az objektum és az égetőkamra közötti távolságot. Az Autodry® rendszert a DEKEMA tovább finomította, és a modern fogászati kerámiákkal szemben támasztott követelményekhez igazította.

Automatikus önellenőrzés

Belső rutintesztek folyamatosan figyelik a hőmérsékletet a program teljes időtartama alatt.

Ellenőrző program

A karbantartási időszakokat minden rendszerkomponensre vonatkozóan automatikus integrált diagnózis rutin határozza meg.

Beállítások

Mértékegységek, nyelv, dátum, időpont, képernyőbeállítások, hálózat (opcionális), általános kód, kemence felismerés, hangjelzés, szárítási hőmérséklet, fűtési-hőmérséklet értékek, tartós készenlét, lift beállítás, ellenőrző program, tisztító égetés, hőmérsékletkalibrálás, tömítésteszt, nyomtató, minőségbiztosítás (opcionális), diagnózis adatok, login adatok (opcionális), backup/recovery, FTP szerver login (opcionális) és
még sok más…

Csatlakozások:

2 USB, 1 Ethernet (RJ 45)

Szállítás tartalma:
AUSTROMAT® 624 kerámiaégető kemence, égetőtálca, vákuum szivattyú, kezelési utasítás, csipesz, készülék kábel

Műszaki adatok:
220–240 V, 110–120 V vagy 95–105 V, 50–60 Hz, max. 1450 W (szivattyúval), 653 mm x 380 mm x 338 mm (magasság x szélesség x mélység), 17,5 kg (szivattyú nélkül)

Austromat® 654 press-i-dent®-ben az egyedülálló AUSTROMAT® 3001 press-i-dent® sikere után kombináltuk a még optimalizáltabb elektromechanikai nyomás rendszerrel – az úgynevezett press-i-dent rendszerrel – továbbá az ún. “előrelátó” elektronikai hátterét az új, Web-alapú ún. 6-os sorozat ASUTROMAT® kemencének.

 • 200 standard égetési program (szükség szerint átírhatóak)
 • további 200 programot be lehet táplálni vagy a DEKEMA® adatbázisból (internet) betölteni – jelenleg több ezer program elérhető, majdnem minden fogászati kerámia előállító cégtől
 • bővíthető memória, USB
 • üveg érintőképernyő
 • PC, MAC kompatibilis
 • JAVA kereső rendszer melyet egy IP címmel lehet összekötni
 • Hálózatba integrálható, online diagnosztika, frissítések
 • Összekapcsolható: PC, MAC, iPhone, iPad, iPod készülékekkel
 • Backup és fájlvesztés megelőzendő az USB kapcsolatot lehet használni
 • USB-n tárolható programok vagy FTP szerverről megnyithatóak, így a digitális dentál laborokat össze lehet kötni
 • Nagyfelbontású képernyő, mely mutatja az égetési folyamatot és szükség esetén a paciens esetet is
 • Precíz megoldás a hűtési és szárítási folyamatok beírására,
 • PTA (press time automatic): minimalizálja a préskerámia hűtési idejét, mely nagyobb megbízhatóságot jelent
 • QWARTZ klaviatúra, melyet USB egérrel lehet irányítani
 • Égetési és nyomási programok bármikor beírhatóak: ez lehetővé teszi a bármilyen égetési és préselési folyamatok elvégzését
 • Az innovatív présrendszer lehetővé teszi a sűrített levegő nélküli munkát, új egyedülálló lehetőségeket nyitva – pl. különböző színek egy befogó gyűrűben (TRIXPRESS® befogógyűrű nincs bent az alapcsomagban) történő egy idejű préselésére
 • A felfelé irányuló mozgás garantálja a kimagasló minőségű égetési eredményt magas és alacsony hő mellett is
 • A maximális vákuum megbízhatóság reflektál a DEKEMA® standard minőségére
 • Auto-szárítás (AUTODRY): automatikusan beállítja a távolságot az égető kamra és az égetni kívánt tárgy között egy, rezgésmentes lift segítségével, mely felelős a precíz száradásért és hűtésért
 • Automatikus öntesztelés: a gép a program közben is felügyeli a hőmérsékletet
 • Hálózat: IE, Firefox, Opera, Safari
 • 2 USB, 1 ethernet csatlakozó
 • Csomagban: ~ kerámia kemence, égető talp, préstábla, vákuumpumpa, instrukciók, zsinór, csipeszek
 • bővíthető: internet adatbázis hozzáférés, JAVA hozzáférés, VNC hozzáférés, FTP szerver, FTP kliens, minőség management, X-DREAM, OPC szerver

Használati útmutató

A DEKEMA® trixpress® rendszere 100g, 200g és 380g gyűrűméretet tartalmaz, amelyeket a DEKEMA®speciálisan az AUSTROMAT® 3001 press-i-dent®, valamint az AUSTROMAT® 354 press-i-dent® kemencékhez fejlesztett ki. A három gyűrűméret lefedi a préstechnika és a felülpréselési technika teljes spektrumát, a szólókoronától egészen a 14 tagú hídig. Az egyedileg felhelyezhető egyszer használatos távtartóknak köszönhetően egy préselési folyamat alatt akár 30 gr kerámia és/vagy öt különböző szín is préselhető. A kerámia több présdugattyúra történő elosztásával a préspelletek kihasználása optimális.

Indikációk

 • Szólókoronák préselése
 • Többtagú hidak préselése
 • Különböző színek préselése
 • Különböző fogtechnikai anyagok préselése
 • Különböző váz alapanyagok felülpréselése
 • Különböző alapanyagokból készült több kis váz felülpréselése
 • Nagy fesztávú váz alapanyagok felülpréselése

A szállítás a következőket tartalmazza

 • 2 talplemez
 • 3 gyűrűelem, 100 g
 • 3 gyűrűelem, 200 g
 • 3 gyűrűelem, 380 g
 • 2 feszítőgyűrű, alumínium
 • 1 fedőlemez
 • 50-50 db távtartó (fehér, kék, narancs)

Példák

Az alábbi képek csupán felhasználási példaként szolgálnak. A modellezéssel, felcsapozással és a présobjektumok elhelyezésével kapcsolatos tudnivalókkal kapcsolatban a mindenkori kerámiagyártó felhasználói utasításai a mérvadók.

X